Zondag 31 Maart 2019: Stichting De Kneep. een soort van schrijverscollectief uit het Land van Cuijk organiseerde voor de 2e maal een Boek&Bal in de schouwburg te Cuijk. Schrijvers waren verzocht om van een oud krantenbericht een 'vergeten' verhaal te schrijven om gepresenteerd te worden in het Museum van de vergeten verhalen. Ik mocht die dag een van de museumstukken zijn. Tevens maakte ik mijn debuut als verhalenschrijver met het verhaal 'Stiletto'.Op de poëtische kaart van Nederland...

Sinds 16 maart 2018 staat het gedicht 'Molendijk 2' van mij op de poëtische kaart van Nederland. In de rubriek 'Domweg gelukkig,,,' van het radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits is het geplaatst.
Selecteer onderstaande link, klik op 'ga naar.... en klik het veertje aan bij Boxmeer.

https://data.kro-ncrv.nl/domweg-gelukkig/Open brief aan mijn moeder.

Dag lieve moeder, het is mij niet gelukt om de Dr. Peelen-Cultuur-prijs voor jou in de wacht te slepen. Zorgvuldig had ik mijn presentatie voorbereid, helaas, de jury besliste anders. Prima. En zoals ik niet "gewonnen" zou hebben", want deze prijs 'krijg' je is er nu ook geen gevoel van "verlies". Moeder, jij en ik hebben in onze tijd samen ervaren wat 'echt' verliezen is en wat dat met een mens kan doen, ofschoon we met elkaar ook nog veel gelachen hebben na ons "verlies". Toch denk ik dat je vandaag ergens ver weg trots op mij geweest zou zijn. Weet je nog, 57 jaar geleden, die eerste desastreuze schooldag voor mij... nu bleef ik overeind, op bijna exact dezelfde plek als destijds, hemelsbreed was het nog géén 100 meter. Nu was er niemand die mij uit stond te lachen of uitschold. Sterker nog, er waren zelfs lovende woorden voor én over mij die ik verlegen aangehoord heb. En wat was je weer even dichtbij op die grote foto die ik uitgekozen had om te tonen "voor" ons gedicht. Bijna kon ik een stukje brood bij je wegpakken haha zoals ik vroeger de door jou gedraaide zelfgemaakte soepballetjes op de rand van het aanrecht weg pikte en jij maar niet snapte dat het er niet meer werden. Lieve moeder, ik mis je. Want waar ik enkele uren geleden emotioneel overeind bleef en mijn woorden voor jou al bibberend voor het voetlicht bracht hoor ik nu ineens jouw stem. Hoor ik wéér die 57-jaar oude woorden die jij sprak bij mijn eerste schooldag, jij zei: 'flink zijn hoor, flink zijn' . Lieve moeder, het verdriet heeft mij nu in alle hevigheid te pakken... maar om je gerust te stellen: het zijn tranen van trots omdat ik je zoon mocht zijn.

Alle liefs.

je jongste zoon John

Twee weken terug het volgende bericht gekregen: Bekendmaking is 9 September a.s.


Op zondag 20 september 2016 een optreden verzorgd in Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Naast een aantal gedichten alleen voorgedragen te hebben had ik voor de laatste 2 gedichten Elsbeth van den Broek uit Cuijk gevraagd om een rol te vervullen bij de gedichten Dochters en Schemergeest. Haar zachte stem past perfect. Dank je wel Elsbeth.